Echtscheiding

Als je besloten hebt te gaan scheiden dan is dat een enorme stap in je leven en dan wil je dat dit zorgvuldig geregeld wordt. Wij ontzorgen je tijdens dit hele proces indien je dit wenst. Waarom zou je voor mediation kiezen? Een echtscheiding door middel van mediation zorgt ervoor dat er meer begrip over en weer is. Soms komt het bij een partner “koud op het dak vallen,” Ook in dat geval is het van essentieel belang dat er meer inzicht komt in het hoe en waarom. Als belangrijke gevoelens niet worden uitgesproken dan blijven ze tussen jullie instaan. Een echtscheiding met een mediator is vele malen goedkoper dan met twee advocaten. Ook is de procedure doorgaans korter. Als er kinderen zijn, dan is het voor hen het beste als partners op een manier uit elkaar gaan die het minst schadelijk is.

Mediation zorgt er tevens voor dat de belangen van de kinderen altijd voorop staan. Een open brief van 70.000 kinderen van gescheiden ouders vind je hier in video. In de brief staat wat veel kinderen van gescheiden ouders denken en voelen. Ik zal de brief tijdens de eerste sessie meenemen voor beide ouders.

 

Wat mag je verwachten van een mediator? 

Een goede mediator geeft duidelijke informatie, communiceert duidelijk, is onpartijdig en neutraal. Hij of zij begeleidt de gesprekken, filtert belangen uit de standpunten en biedt ondersteuning. Hierdoor helpt de mediator om de scheiding zonder frustraties en zo soepel mogelijk tot een goed einde te brengen.

 

Voordelen van mediation 

Als je besluit een advocaat te nemen en te gaan procederen, dan zal er een winnaar en een verliezer zijn. Bij mediation zijn er doorgaans geen verliezers, aangezien getracht wordt tegemoet te komen aan alle belangen. Dit is essentieel indien er kinderen in het spel zijn. Ik werk dan ook volgens het principe van Marsha Pinedo van Villa Pinedo. 

Omdat dit voor kinderen een zeer moeilijke periode is en zij dan erg de behoefte hebben om te praten met leeftijdgenoten die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt, heeft Villa Pinedo het zogenaamde buddyproject ontwikkeld. Je kind kan contact opnemen met Villa Pinedo en wordt dan gekoppeld aan een buddy voor een luisterend oor en advies en antwoord op vragen via de buddy app. De link vind je hier: Villa Pinedo Buddy project

Omdat ik samenwerk met Nynke Fridsma van Fridsma & Vervest advocaten is het mogelijk om een toevoeging aan te vragen bij de Raad voor Rechtsbijstand indien het inkomen niet toereikend is. Een vaste prijsafspraak voor de gehele echtscheiding behoort tot de mogelijkheden. Indien je een rechtsbijstandsverzekering hebt dan vergoeden zij in sommige gevallen de kosten voor de mediation. 

Indien de wens bestaat dat wij jullie volledig ontzorgen tijdens het echtscheidingsproces, dan kunnen wij het financiële gedeelte ook samen met jullie in orde maken. In dat kader heb ik een samenwerkingsverband met Accura Administratie en Belastingadvies te Nagele.

Aangesloten bij

mediation-en-juridisch-advies

LVV Gecertificeerd vertrouwenspersoon 2020